Informatie voor client

Éngele Peske

Bij ons kun je een Éngele Peske aanvragen als je inwoner bent van de gemeente Sittard-Geleen en voldoet aan de onderstaande criteria in leefgeld. Je bent dan iedere donderdag van harte welkom tijdens onze inloopdag voor het uitzoeken van kleding en/of huisraad.

 • 1 persoonshuishouden: € 58.14 per week
 • 2 persoonshuishouden: € 81.40 per week
 • 3 persoonshuishouden: € 104.65 per week
 • 4 persoonshuishouden: € 127.91 per week
 • 5 persoonshuishouden: € 151.16 per week
 • 6 persoonshuishouden: € 174.41 per week

Onder leefgeld verstaan we wat overblijft na aftrek van alle vaste lasten. Tel dus alle inkomsten bij elkaar op (ook de toeslagen, alimentatie of andere inkomsten) en trek daar alle vaste lasten vanaf (huur/hypotheek, gas, water en licht, verzekeringen, aflossing schulden). Deel dit maandelijkse bedrag door 4,3 weken per maand. Dit is het wekelijkse leefgeld.

Let op: Extra telefoonkosten, dierenvoeding, kapper etc vallen niet onder vaste lasten.

Ter controle willen we uw bankafschriften zien. Verspillende uitgaven, niet passend bij uw aanvraag, kunnen leiden tot het niet verstrekken van een Éngele Peske. We zullen dit na toetsing met u bespreken.

Neem contact met ons op voor het meest recente toetsingsformulier. Aan te vragen via info@evzg.nl

 

Éngele Pakket

Indien je nog géén pakket gehad hebt bij de Voedselbank kun je dit aanvragen bij de Voedselbank Zuid Limburg. Zodra je een officiële aanvraag kunt laten zien of de toekenning dat je op de wachtlijst van de Voedselbank Zuid Limburg staat kun jij bij ons terecht voor een wekelijks pakket zolang de wachtrij voor jullie duurt.

Let wel op: Binnen vier weken na aanvraag van de Voedselbank verwachten wij van jou het bewijs van toekenning of een bericht van afwijzing. Je recht op een pakket bij ons vervalt automatisch indien wij geen toekenning Voedselbank ontvangen hebben.

Het is niet de bedoeling dat je na je ondersteuning bij de Voedselbank een pakket bij ons aanvraagt. Indien je na toetsing bij de Voedselbank van hun lijst verwijderd wordt kun je je niet meer aanmelden voor een voedselpakket bij de Éngele van Zitterd-Gelaen.

Lees ons reglement voor je je eerst pakket komt afhalen!

 

Dit zijn de criteria van de Voedselbank Zuid Limburg:

 

Kleding en huisraad

We richten ons in eerste instantie op mensen die onder bovenstaande normen leven en een beroep doen op de voedselbank. Indien u woonachtig bent in de gemeente Sittard – Geleen – Born én in het bezit bent van een geldig pasje van de voedselbank is het mogelijk om bij ons kleding en huisraad te komen uitzoeken. Maar ook als u op een andere manier kunt aantonen dat u onder deze normen leeft kunnen we u wellicht helpen. Neem daarvoor contact met ons op door een e-mail te sturen, ons een PB te sturen via onze FacebookPagina of ons te bellen.

Ook als u geen bijstand heeft kunt u een beroep doen op onze hulp!! Vaak blijft namelijk dat gezinnen die van een minimum loon rond komen het net zo zwaar, zo niet zwaarder hebben dan gezinnen in een bijstandssituatie. Neem zeker contact met ons op als u onze hulp nodig heeft!

Iedere donderdag organiseren wij onze Inloopdag. Dan is het mogelijk voor bovenstaande groep om onze locatie te bezoeken aan de Pastoor Jacobsstraat 16a in Sittard. Kleding en huisraad zijn gratis uit te zoeken, kleding met een maximum van 2 p.p per week, huisraad in overleg. Heeft u dringend iets nodig overleg dan met een van onze aanwezige Éngele, zij zullen kijken of ze u kunnen helpen.

Aan onze balie ligt een schrift, zijn er dingen die u nodig heeft die we niet in onze winkel hebben dan kunt u daar een verzoek voor indienen in dit schrift. Denk hierbij aan meubels of witgoed. Regelmatig worden ons dergelijke zaken aangeboden maar gezien onze beperkte opslag nemen we deze niet aan. Staat je verzoek in het schrift dan brengen we je in contact met de aanbieder om een afspraak te maken. Voor het nakomen van de afspraak en het vervoer ben je zelf verantwoordelijk!

Woonkamer

Tijdens onze Inloopdag kunt u ook een kop koffie drinken. We vragen hiervoor een vergoeding van € 0.25 per kop koffie. Het is mogelijk om vooraf een knipkaart aan te schaffen. U koopt dan 10 koppen koffie in voor € 2.50 en krijgt de 11e kop koffie gratis. We hebben ervoor gekozen dit bedrag te vragen om de kosten van koffie, melk en suiker te dekken maar ook om te voorkomen dat koffie verspild wordt.

Regelmatig serveren wij in onze woonkamer een gratis stukje vlaai, gesponsord door Bakkerij Mestrom.  Er wordt op toegezien dat iedereen kan genieten van een stukje vlaai!

Omdat we geheel met vrijwilligers werken verwachten wij ook uw medewerking! Leg kleding die u toch niet nodig heeft netjes terug, ruim uw eigen rommel op en deponeer afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.

We gaan er vanuit dat iedereen weet hoe hij of zij zich dient te gedragen. Ongewenst gedrag richting vrijwilligers of andere bezoekers tijdens onze Inloopdag wordt niet getolereerd! U bent dan niet meer welkom!

Éngele pakket

Indien u zich bij ons meldt voor een levensmiddelenpakket zullen we u in eerste instantie door verwijzen naar Partners in Welzijn (PIW). Deze kunnen u helpen bij uw aanvraag voor een voedselpakket bij de voedselbank.  Indien uw inkomen boven de norm ligt zal uw aanvraag bij de Voedselbank afgewezen worden en kunt u ook geen aanspraak maken bij een pakket van de Éngele van Zitterd – Gelaen.

Zodra u de aanvraag bij de Voedselbank geregeld heeft kunt u zich, met volledig ingevulde kopie aanvraag, bij ons aanmelden voor een Éngele pakket. De wachttijd voor een voedselpakket bij de voedselbank is gemiddeld 6 maanden. Gedurende de wachttijd die u heeft voor een pakket bij de voedselbank zorgen wij ervoor dat u bij ons wekelijks een pakket kunt ophalen met levensmiddelen dat dient ter aanvulling voor uw boodschappen.

Omdat tussen aanvraag en toekenning van de wachtlijst bij de voedselbank een aantal dagen kan zitten en wij willen dat u snel geholpen wordt kunt u dus al direct bij ons terecht met een kopie aanvraag. Als u zorgt dat wij uiterlijk woensdagavond uw papieren binnen hebben op ons e-mail adres staat op de eerstvolgende donderdag een Éngele pakket voor u klaar.

Het betekent wel dat wij binnen vier weken ook een goedkeuring verwachten, hetzij via PIW, hetzij via uw bewindvoerder. Het is aan U ervoor te zorgen dat wij deze papieren in ons bezit krijgen. Mocht blijken dat de voedselbank uw aanvraag niet goedkeurt dan vervalt daarmee automatisch ook uw recht op een Éngele pakket bij ons.

Wij hanteren bij het verstrekken van de Éngele pakketten enkele regels:

 • Uw pakket dient ter ondersteuning van uw dagelijkse boodschappen.
 • U kunt uw toegewezen pakket elke donderdag ophalen tussen 9.30 uur en 12.00 uur
 • Indien u uw pakket niet zelf kunt ophalen dan meld u dit uiterlijk 9.30 uur op die donderdag. Dit geldt alleen voor de pakketten, een aanvulling voor mensen die al een pakket van de Voedselbank krijgen kan niet door anderen opgehaald worden!
 • Afmeldingen na 9.30 uur worden gezien als niet afgemeld!
 • Afmelden kan via onze facebookpagina of via telefoonnummer: 06 – 19572732
 • Indien u zich 2 maal niet afmeldt vervalt u recht op een Éngele pakket.
 • Verspilling wordt niet gewaardeerd, wat u niet gebruikt ontvangen we graag ter plekke terug.
 • Discussie over de inhoud van een pakket is niet mogelijk, wij doen ons best dit pakket zo volledig mogelijk te maken aan de hand van donaties.

Deze regels lijken streng maar zijn absoluut nodig. Indien u zich niet afmeldt gaan wij er vanuit dat u uw pakket komt halen en reserveren wij brood, groenten en/of fruit. Levensmiddelen die we ook anderen kunnen mee geven als u uw pakket niet afhaalt. Houd rekening met elkaar, wij houden immers ook rekening met u!

Wij verwachten een positieve en respectvolle houding ten opzichte van onze vrijwilligers. De mensen werken heel wat uurtjes naast hun eigen werk, gezin en bezigheden om uw pakket en/of kleding te verzorgen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen, schroom dan niet ons te bellen of om het contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag op weg!

Wilt u graag een persoonlijke afspraak?  Neem contact op met ons middels het contact formulier of via vermeld telefoonnummer.

Locatie

Pastoor Jacobsstraat 16a
6133 AM Sittard

Telefoon: 06 – 19572732
E-mail: info@evzg.nl

ANBI Informatie

Bankrekeningnummer:
NL13 RABO 0187 6933 66

KVK inschrijving:
60912030

RSIN/Fiscaal nummer:

8541 16 576

Openingstijden

Let op! 

In verband met de geldende Coronaregels zijn we beperkt open voor het brengen van kleding, levensmiddelen en huisraad.

Maandag: 9.30 – 12.30 uur

Woensdag: 9.30 – 12.30 uur

U hoeft hiervoor geen afspraak te maken!!!

Alleen voor cliënten:

Donderdag: 9.30 – 12.00

Ivm de drukte ontvangen we op donderdag alleen cliënten met een Éngele Peske of nieuwe cliënten die op voorhand zijn aangemeld. Stuur hiervoor een e-mail naar info@evzg.nl

Cliënten zijn op donderdag welkom voor het afhalen van hun pakket, ondersteuning in levensmiddelen, kleding en huisraad.

Op de aankomende Sjnuffel- merten is het ook weer mogelijk om, zonder afspraak, kleding, levensmiddelen en huisraad af te geven. In verband met de aanloop van klanten vragen we u vriendelijk rekening te houden met eventuele wachttijd en de 1,5 meter afstand die we in acht dienen te houden.

 

We danken u voor uw begrip in deze.

Sjnuffelmert 2020

Elke maand organiseren we onze Sjnuffelmert. Op een aantal zaterdag zijn we geopend voor iedereen die op zoek is naar een koopje. Boeken, spulletjes en kleding worden voor kleine prijsjes aangeboden. Ook is het mogelijk om die dag spullen af te geven als u niet in de gelegenheid bent om door de week langs te komen.

 

Zaterdag 12 september

Zaterdag 26 september

Zaterdag 10 oktober

Zaterdag 24 oktober

Zaterdag 14 november

Zaterdag 28 november

Zaterdag 12 december

Zaterdag 19 december Kerstmarkt

Op deze zaterdagen zijn we geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur

U kunt gratis gebruik maken van de parkeerplaats Arcus aan de overkant.